סגור
ברוסקטה סיציליאנית
גלול מטה כדי לראות מה מרכיב את המנה
הרכיבים (ל-4 מנות):
  • 1 ברוסקטה, צרובה במשך 2-1 דקות מכל צד על גריל או מחבת וחתוכה
  • ללשון כבושה:
    • 1 לשון עגל
    • 330 מ"ל חומץ 5%
    • חופן עלי דפנה
    • 10 גרגירי פלפל אנגלי
    • 2 כפות סוכר
    • 1 כף מלח
  • לממרח שעועית לימה:
    • 200 גר' שעועית לימה
    • 4 טיפות טבסקו
    • 1 כף חומץ בן יין
    • 1 כף מלח
    • פלפל שחור
  • לסלט:
    • 15 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
    • 10 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
    • 5 עלי מרווה קצוצים
    • 10 עלי בזיליקום, קרועים גס
    • 8 שיני שום קונפי (שום שבושל על אש נמוכה בשמן זית ותימין עד לריכוך)
    • 1/2 בצל סגול פרוס
  • להגשה:
    • מעט שמן זית
    • מלח, פלפל
    • מעט חרדל
    • עלי סלרי לקישוט
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: שעה וחצי
בשרית
אופן ההכנה

מכינים את הלשון - מחוררים את הלשון בעזרת קיסם. משרים אותה בסיר עם ליטר מים, חומץ, עלי דפנה, פלפל אנגלי, סוכר ומלח במשך יום. למחרת, מבשלים את הלשון בסיר לחץ עם מעט חומץ ומלח עד לריכוך, בין שעה וחצי לשעתיים (בודקים את מידת הרכות בעזרת נעיצת סכין). מקררים ופורסים דק כמו קרפצ'יו.

מכינים את ממרח השעועית - משרים את השעועית בסיר עם ליטר מים במשך לילה שלם. מבשלים את השעועית במשך 45 דקות עד לריכוך. מסננים וכותשים את השעועית עד למרקם של פירה עם מעט טבסקו, כף מלח ופלפל שחור.

מכינים את הסלט - מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים במעט לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

מרכיבים את המנה - מורחים את ממרח השעועית על הברוסקטה הצלויה, ומניחים מעל את הסלט. טובלים את הלשון הפרוסה במעט שמן זית, מלח, פלפל ומעט חרדל ומניחים על הסלט. מוסיפים מעל מעט עלי סלרי בייבי, ומגישים.