סגור
כריך פסטרמה
גלול מטה כדי לראות מה מרכיב את המנה
רכיבים:
  • 4 בגטים
  • 1/2 כוס מיונז
  • 8 עלי חסה יפים
  • 4 עגבניות פרוסות דק
  • 8 מלפפונים חמוצים פרוסים
  • לפסטרמה:
    • 2 כפות דבש
    • 1 כף פפריקה מעושנת
    • 8 שיני שום חצויות
    • 2 עלי דפנה
    • 1 כפית מלח
    • 3 כוסות מים חמימים
    • 1 חזה הודו נקבה
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל השרייה וצלייה)
בשרית
אופן ההכנה

מערבבים בקערת זכוכית דבש, פפריקה, שום, עלה דפנה, מלח ומים. מניחים בנוזל את חזה ההודו, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-8 שעות. לפחות פעם אחת במהלך ההשרייה הופכים את ההודו.

מחממים תנור עם רשת לצלייה ל-140 מעלות. מסננים את ההודו ואת הנוזלים מעבירים לתבנית שאותה מניחים בתחתית התנור. שמים את ההודו על רשת הצלייה, מורידים את חום התנור ל-130 מעלות וצולים שעה ו-40 דקות. מידי חצי שעה יוצקים על הנתח מהנוזלים שבתבנית. מצננים ופורסים דק.

מחלקים כל בגט לשניים וחוצים לרוחב. מורחים במיונז, מניחים חסה ו-3-4 פרוסות פסטרמה. מסיימים בשאר הירקות ומגישים.