סגור
כריך עוף צלוי, טחינה וסלסת עגבניות
גלול מטה כדי לראות מה מרכיב את המנה
רכיבים:
  • 8 לחמניות
  • סלט טחינה או סלט טחינה ירוקה
  • עלי רוקט
  • לעוף:
    • 1 עוף טרי
    • 4 שיני שום קלופות כתושות
    • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
    • 1 כפית גדושה חווייג'
    • 1/2 כפית מלח
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 3 כפות שמן זית
  • לסלסה:
    • 4 עגבניות
    • 1/2 בצל לבן או סגול
    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
    • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל צלייה)
בשרית
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את העוף בתבנית. מערבבים את תבליני העוף, מיץ הלימון ושמן הזית ומורחים את העוף מכל צדדיו וגם בכיסים שבין העור לבשר.

מסובבים את העוף כך שהחזה כלפי מטה ומכסים בנייר כסף. צולים 50 דקות, מסירים את נייר הכסף, מסובבים את העוף כך שהחזה כלפי מעלה וצולים עוד 15 דקות עד השחמה. מצננים מעט, מסירים את העור ונפטרים מהעצמות.

מעבירים את מרכיבי הסלסה למעבד מזון וקוצצים בפולסים עד שכל המרכיבים קצוצים דק-דק.

חוצים את הלחמניה ומורחים בטחינה. מניחים נתחי עוף, עליהם סלסה ועלי רוקט ומגישים.