מאיר אדוני
לחי עגל
זמן הכנה
שלוש שעות
רמת קושי
בינוני
כשרות
בשרית
הרכיבים:
  • 200 גר' תפוחי אדמה, מבושלים
  • 2 בייבי סלק
  • 2 בייבי לפת
  • 2 צנוניות
  • חופן עלי מיזונה
  • מעט אבקת שוש
  • 1 כף קונפלור
  • 1 לחי עגל (כ-250 גר')
  • 1 לחי עגל (כ-250 גר')
  • 4 עצמות בקר
  • 3 כפות רסק עגבניות
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

להכנת קרם תפוחי אדמה - מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, ושומרים את הנוזל. מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים לאט לאט את הנוזל עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח לפי הטעם.

עוטפים כל ירק בנפרד בנייר כסף עם שמן זית ומלח גס ואופים עד כדי ריכוך. מוציאים מהתנור וחותכים לרבעים.

להכנת הלחי - סוגרים את הבשר בשמן זית בתוך סיר. מוסיפים את ירקות השורש, עצמות הבקר והרסק. מוסיפים מים.

מבשלים את הלחי כשעתיים, בתנור או על הכיריים, עד לריכוך מלא.

מכינים את הרוטב - מסננים את הנוזל שבו בושל בשר הלחי וירקות השורש, ומצמצמים אותו בחצי. משלימים טעמים עם מלח וסוכר, ומסמיכים עם קורנפלור (כף קורנפלור ל-200 מ"ל מים).

להגשה - מפדרים את המנה במעט אבקת שוש.

לחי עגל