מאיר אדוני
דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים
זמן הכנה
30 דקות
רמת קושי
קל
כשרות
פרווה
רכיבים:
  • 6 יח' פילה לברק נקי מעור ועצמות
  • 12 יח' ארטישוק ננסי
  • 1 לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 יח' שיני שום פרוסות
  • 1 יח' כרישה קצוצה
  • 1 יח' בצל סגול קצוץ
  • 3 יח' גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 יח' שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

מכינים קערת מים עם מיץ מ-1 לימון. בעזרת הידיים מקלפים את העלים החיצונים של הארטישוק, מגלפים את הקליפה החיצונית של לב הארטישוק בעזרת קולפן. חותכים כל ארטישוק לחצי ומניחים בקערת המים.

מחממים סיר רחב על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום, עלי מרווה, בצל וכרישה ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את הסלרי (שורש וגבעולים) והארטישוק ומאדים כ-2 דק׳. מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ-2 דקות, מוסיפים את ציר הירקות, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הזיתים והמלח ומבשלים כ-10 דקות.

חותכים כל פילה דג לחצי ומכניסים לתבשיל, מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה מגישים מיד. בתיאבון !

דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים