אביב משה
לחמניות באנס ביתיות
זמן הכנה
שעה
רמת קושי
בינוני-קשה
כשרות
פרווה
הרכיבים: כ-10 לחמניות
  • 200 מ"ל (1 כוס) מים חמים (לא רותחים, כ-45 מעלות)
  • 10 גר' שמרים יבשים
  • 50 גר' (1/4 כוס) סוכר
  • 420 גר' (3 כוסות) קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן סויה
  • 1/4 כפית מלח
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

מניחים בקערת המיקסר (או קערת ערבוב גדולה) את המים עם השמרים והסוכר, ומערבבים עד שהסוכר נמס. משהים כ-5 דקות עד שמתחילה תסיסה בקערה, ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. לשים במהירות נמוכה במשך כ-5 דקות.

מוסיפים את השמן והמלח, ולשים במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ונעים למגע.

מכסים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים לתפוח במקום חמים בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהוא יותר ממכפיל את נפחו.

מוציאים אוויר מהבצק, ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור על משטח נקי ויבש (לא מקמחים), ומניחים לתפוח כ-5 דקות.

מחממים מים בסיר אידוי עד שהם רותחים. מעבירים את הלחמניות לסיר האידוי (רצוי לרפד את שושנת האידוי בנייר אפייה), ומאדים בדיוק 9 דקות עד שהלחמניות תפוחות. מוציאים מהסיר ומעבירים לרשת לקירור.

לחמניות באנס ביתיות