ג'קי אזולאי
אסאדו עם בצלים ותפוחי אדמה
זמן הכנה
15 דקות (ועוד חמש שעות לאפייה)
רמת קושי
קל
כשרות
בשרית
רכיבים:
  • 1 כף עלי טימין
  • 5 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • מלח ופלפל
  • 2-3 ק"ג נתח שפונדרה/אסאדו עם העצמות
  • 1 ראש שום
  • שקית בצלצלי שאלוט קלופים או 4 בצלים קלופים חצויים
  • 1 כרישה, ללא החלק הירוק כהה, חתוכה גס
  • 3 בצלים סגולים קלופים חצויים
  • 6-8 תפוחי אדמה לא גדולים קלופים
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים טימין, מרווה, זרעי כוסברה, מלח ופלפל.

בסיר גדול שניתן להכניס לתנור מניחים את כל הירקות ומפזרים עליהם כף תערובת תבלינים. מניחים על הירקות את נתח הבשר ומצפים אותו מכל הכיוונים ביתרת תערובת התבלינים.

סוגרים את הסיר במכסה ועוטפים בנייר כסף כדי לאטום אותו לגמרי. מכניסים את הסיר לתנור החם. לאחר 4 שעות צלייה, מכבים את התנור ומשאירים את הסיר לשעה נוספת. פותחים את הסיר בזהירות ומגישים.

אסאדו עם בצלים ותפוחי אדמה