ג'קי אזולאי
לחם פרנה מרוקאי
זמן הכנה
כשעה
רמת קושי
בינוני
כשרות
פרווה
רכיבים: להכנת 4 כיכרות
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 150 גרם קמח מלא
  • 2 כפיות מלח
  • כף ו-2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף שמן זית
  • 750 מ"ל מים פושרים
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

מנפים את שני סוגי הקמח לקערה. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. יוצקים את השמן והמים לקערה ומערבבים היטב.

לשים לעיסה דביקה ללא שאריות קמח בקערה. מכסים ומניחים לעשר דקות.

לאחר מכן מרטיבים את הידיים, "פותחים" את הבצק מצד לצד ומקפלים. מניחים שוב לעשר דקות וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

מניחים לרבע שעה אחרונה. מוציאים את הבצק ומחלקים בעדינות לארבעה חלקים. משטחים לצורת פוקצ'ה.

מניחים בתבנית, מורחים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כעשרים דקות. בתיאבון!


לחם פרנה מרוקאי