ג'קי אזולאי
צלי כתף עם פטריות וערמונים
זמן הכנה
כשעתיים וחצי
רמת קושי
בינוני
כשרות
בשרית
רכיבים:
  • 3 ק"ג צלי כתף, פרוס לפרוסות
  • 3 בצלים
  • 10 שיני שום קלופות וחצויות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 2 סלסלות פטריות שיטאקי
  • 2 סלסלות פטריות שי מג'י
  • 300 גרם ערמונים קלופים וקלויים בוואקום
  • 3 כוסות יין לבן יבש
  • 5 עלי דפנה מיובשים
  • 3 כפות רוטב פטריות
  • מלח, פלפל ושמן קנולה
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

מייבשים היטב את פרוסות הבשר, מטגנים כל חתיכה משני הצדדים, כחצי דקה מכל צד. מסדרים את פרוסות הבשר בתבנית.

בסיר נפרד מטגנים בצל עד השחמה ומוסיפים את השום. חותכים את כל הפטריות לרבעים ומוסיפים לבצל.

מוסיפים את הערמונים, התבלינים, היין הלבן והמים. כשהכל מגיע לרתיחה שופכים מעל הבשר. מכסים בנייר כסף ושמים בתנור על 200 מעלות לשעתיים. בתיאבון!

צלי כתף עם פטריות וערמונים