מאיר אדוני
צלי בשר ראש עם ירקות שורש, חבושים, חיטה מלאה ויין
זמן הכנה
ארבע שעות
רמת קושי
בינוני-קשה
כשרות
בשרית
הרכיבים (ל-8 סועדים):
  • 1.5 ק"ג בשר לחי או ראש
  • 8 יח' עצם מוח
  • 4 גזרים, קלופים וחצויים לאורכם
  • 6 בצלים, שלמים קלופים
  • 1 ראש שום קלוף
  • 2 יח' שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
  • 2 יח' כרישה, שטופות היטב וחתוכות גס
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי, פרוס
  • צרור טימין
  • 3 עלה דפנה
  • 4 יח' גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 יח' מקלות קינמון
  • 2 יח' כוכב אניס
  • 4 יח' הל
  • 2 יח' ציפורן
  • 4 חבושים, קלופים וחצויים
  • 1 בקבוק יין אדום (שיראז)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 כוסות חיטה מלאה שהושרתה לילה במים - להכניס לשקית קוקי קשורה ומחוררת קלות בעזרת קיסם
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

מניחים את הבשר והירקות בכלי פלסטיק ויוצקים עליהם את היין האדום. משרים בקירור ללילה. למחרת מסננים מהנוזלים (שומרים את היין), ומייבשים קלות את הבשר והירקות במגבת מטבח. מחממים בסיר כבד את השמן ומשחימים את הנתחים של הלחי. מוציאים את הנתחים מהסיר ומכניסים את הירקות להזהבה.

מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את יתר החומרים.

מוסיפים את היין (ששמרנו בצד), ומבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתנדף.

מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.

מסננים את הנוזלים ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר, ומגישים.

צלי בשר ראש עם ירקות שורש, חבושים, חיטה מלאה ויין