מאיר אדוני
לברק שלוק בתבשיל כרישה ושעועית לימה
זמן הכנה
45 דקות
רמת קושי
קל
כשרות
פרווה
הרכיבים ל-8 סועדים:
  • 1.2 ק"ג פילה דג ים נקי מעצמות ומעור, חתוך ל-8 מנות
  • 2 כרישות שטופות היטב, חתוכות למקטעים של 2 ס"מ
  • 1 ראש שום, קלוף מפורק לשיניים
  • 1 כוס שקד טבעי, מושרה במים רותחים כחצי שעה וקלוף
  • 3 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס מים מינרלים
  • 2 כוסות שעועית לימה שהושרתה ובושלה עד שהפכה לרכה
  • 1 כף לימונים כבושים, קצוצים דק
  • 1/2 צ'ילי ירוק, קצוץ דק
  • 5 עלי מרווה, קצוצים גס
לקנייה
לרכישת מרכיבי המתכון
אופן ההכנה

בסיר רחב מחממים את שמן הזית.

מוסיפים את השום, הכרישה והמרווה, ומאדים מכוסה עד שהכרישה הופכת שקופה.

מוסיפים את הנוזלים ואת יתר הרכיבים ומבשלים כעשר דקות.

מכניסים אל תוך התבשיל את הדגים, מבשלים מכוסה כ-8 דקות ומגישים.

לברק שלוק בתבשיל כרישה ושעועית לימה